Je gaat aan de slag met de Liquid Content module van LeadExpress. Heel goed bezig! In dit artikel lees je hoe je gepersonaliseerde pagina’s aanmaakt om met jouw website nóg beter aan te sluiten bij jouw doelgroep. Maatwerk, dat is het streven en daar gaan we voor!

Aan de slag

1. Eenmaal ingelogd in de applicatie, zie je in het menu aan de linkerkant 'Liquid Content' staan. Yes daar mag je op klikken, want hier gaat het allemaal gebeuren!
  2. Voordat je echt aan de slag kunt met Liquid Content dien je eerst eenmalig het script op jouw website te plaatsen. Klik op 'Script' in het menu bovenaan het scherm en vervolgens op 'Kopieer script'. Het plaatsen van het script gaat op dezelfde manier als het plaatsen van het LeadExpress script. Een groot voordeel hiervan is dat je niet hoeft in te loggen in het CMS systeem. Doordat je het script in de footer van je website plaatst, werk je buiten het CMS systeem om. Twijfel niet om contact met ons op te nemen als je hier nog vragen over hebt. We helpen je graag!
  3. Het script is geplaatst. Kopieer de pagina URL van de webpagina die je gaat personaliseren en klik op de button 'Toevoegen' bovenaan het scherm. In het popup scherm dat nu opent, plak je de gekopieerde pagina URL én voeg je een duidelijke naam toe. Klik vervolgens weer op 'Toevoegen'.
  4. Even geduld aub… De applicatie neemt de gekozen pagina één op één over van jouw website.

Time for some magic!

In de tussentijd is de betreffende webpagina op je scherm verschenen. Je kunt nu direct starten met het aanpassen van de pagina. Aan de slag met waar het allemaal om gaat: het personaliseren van de pagina‘s om nóg beter aan te sluiten bij jouw doelgroep!

(Onderstaande afbeelding betreft een voorbeeld van het scherm dat je te zien krijgt nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen. Uiteraard zie je hierbij jouw eigen website in plaats van de website van LeadExpress.)

In het drag-and-drop menu aan de rechterkant zie je dat er veel mogelijkheden zijn om jouw pagina aan te passen. Neem nu vooral de tijd om de verschillende opties uit te proberen. Op deze manier word je vanzelf handiger in het bewerken van de pagina’s. Fijn om te weten: wijzigingen kun je altijd bekijken, zonder ze meteen op te slaan, door op het oogje bovenaan de tool te drukken.
Middels het drag-and-drop menu kun je onder andere tekst, foto’s, video’s en links toevoegen.

Tekst

Om tekst in te voeren ga je naar de 'Text' knop in het drag-and-drop menu. Klik erop en sleep de knop naar de plek op de pagina waar je de tekst wilt toevoegen. In de ruimte die ontstaat typ je vervolgens de tekst. Het menu aan de rechterkant biedt verschillende opties waarmee je de tekst verder kunt aanpassen. Denk hierbij onder andere aan typografie en lay-out. Bestaande tekst wijzigen doe je door de tekst te selecteren. Ook nu krijg je dan de mogelijkheid om, via het menu aan de rechterkant, de tekst aan te passen.

Foto

Om een afbeelding toe te voegen ga je op de 'Image' knop staan en sleep je  de button naar de plek waar je de afbeelding wilt hebben. Kies je voor een afbeelding van internet dan dien je de afbeelding in kwestie in een nieuw tabblad te openen en de URL te kopiëren. De URL plak je vervolgens in het menu aan de rechterkant achter 'Src'

Video

Ook het toevoegen van een video doe je door op de knop 'Video' te klikken en deze naar de gewenste plek op de pagina te slepen. In het menu aan de rechterkant stel je vervolgens de gegevens in, zoals in onderstaande foto te zien is. Kies bij provider voor Youtube. Ga vervolgens naar de URL van de video die je gaat gebruiken. Aan het einde van de URL zie je een '= teken' gevolgd door een combinatie van cijfers en letters. De combinatie van cijfers en letters wordt Video ID genoemd. Kopieer deze informatie en plak het in de applicatie achter 'Video ID'. Check voor de zekerheid nog even of de vinkjes bij 'controls' en 'related' aan staan. Gelukt? De gewenste video staat nu op de pagina!

Link

Klik op de knop 'Link' en sleep deze naar de plek waar je de link plaatsen wilt. Ga vervolgens naar het tandwieltje om de titel van de link en de URL toe te voegen.

Aanpassingen opslaan

Vergeet niet jouw aangepaste pagina op te slaan door op 'Opslaan' te klikken! Je krijgt vervolgens de melding dat de sjabloon succesvol is opgeslagen, waarna je weer terug gaat naar het overzicht. In het overzicht zijn alle pagina's terug te vinden die door jou zijn aangemaakt.

Vanuit het overzicht heb je 2 mogelijkheden om een aangemaakte pagina te openen: door op de naam van de aangemaakte pagina te klikken of door op 'Bewerk sjabloon' te klikken onder acties.

Klik je op de naam van de pagina, dan krijg je onderstaande scherm te zien (met uiteraard jouw pagina en niet de pagina van LeadExpress). Zoals je ziet is het drag-and-drop menu aan de rechterkant verdwenen. Door simpelweg op het oogje linksboven te klikken, tover je het weer tevoorschijn.

De andere optie is om op de knop 'Bewerk Sjabloon' te klikken onder Acties.

Triggers

Met de 'Bewerk Triggers' button stel je de triggers in. Met andere woorden: op welk moment moet de aangepaste pagina getoond wordt? Het is mogelijk meer dan één trigger in te stellen. Je hebt de keuze uit:

1. Branche
  2. Aantal medewerkers
  3. Aantal bezoeken
  4. Specifieke IP
  5. Postcode

Een voorbeeld uit de praktijk: na overleg met je marketing en sales collega’s is besloten om potentiële klanten die vaker dan 3 keer de website hebben bezocht, op een actieve(re) manier te benaderen. Bedrijven die de website voor de 4e keer bezoeken krijgen nu een aangepaste pagina te zien; een gepersonaliseerde tekst met daarin een call-to-action verwerkt en een foto van de juiste accountmanager. Het enige wat je in dit geval hoeft te doen is de pagina naar jouw wens aan te passen en bij trigger het volgende in te stellen: Bezoeken > (groter dan) 3

Prioriteit

Onder het kopje 'Prioriteit' stel je zelf in met welke prioriteit de aangepaste pagina getoond moet worden ten opzichte van andere aangepaste pagina’s. Deze functionaliteit is van belang als je meerdere versie hebt van een bepaalde pagina, waarbij je ook één of meer dezelfde triggers gebruikt. De prioriteit loopt uiteen van heel hoog naar heel laag

Sjabloon kopiëren / Herladen sjabloon

Met de optie 'Kopiëren Sjabloon' kopieer je op een eenvoudige en snelle manier een reeds aangemaakte pagina. Een onmisbare functie waarmee je wijzigingen aan kunt brengen in een pagina zonder het origineel (de pagina die je in eerste instantie hebt aangemaakt) kwijt te raken. Dit doe je dus heel gemakkelijk door op 'Kopiëren Sjabloon' te klikken en een nieuwe naam in te vullen. Er is nu een kopie aangemaakt van de specifieke pagina.

Nadat je een sjabloon hebt aangepast klik je op 'Herladen sjabloon' zodat de wijzigingen opnieuw worden ingeladen

Statistics

Er zijn 2 Statistics buttons: bovenaan de pagina én onder Acties.

Algemene Statistics
(bovenaan de pagina): deze functionaliteit geeft je inzicht in hoe vaak de pagina's die je middels de Liquid Content module hebt aangepast, zijn bezocht in een bepaalde periode. De gewenste periode selecteer je zelf. Uiteraard zie je ook terug welke bedrijven de desbetreffende pagina's hebben bezocht. Door op 'Bekijk Lead' te klikken kom je terecht in de Leadinbox, waar meer informatie over het bedrijf zelf te lezen is.

Specifieke Statistics (onder acties): door op deze knop te klikken krijg je informatie over hoe vaak de aangepaste pagina in kwestie is bezocht en door welke bedrijven.

Last but definitely not least; zet jouw aangepaste pagina op 'actief'
Is de pagina af en ben je helemaal tevreden, vergeet dan niet om de pagina op actief te zetten! Dit doe je door onder het kopje 'Actief' de button naar rechts te schuiven tot het vinkje verschijnt.

Heel veel succes en plezier (ook niet onbelangrijk!) met de Liquid Content module! Heb je nog vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Stuur ons gerust een berichtje via het chat-widget venster rechtsonder.