Zapier; een handig hulpmiddel waarmee je tijd bespaart door verschillende taken te automatiseren. Ben je nog niet bekend met Zapier? Dan is de kans groot dat daar vanaf vandaag verandering in komt. Vanaf heden heb je namelijk de mogelijkheid om LeadExpress via Zapier te koppelen aan de apps die jij dagelijks gebruikt. De 5 meest gebruikte apps staan in LeadExpress voor je klaar om gekoppeld te worden. Het betreft de apps Pipedrive, Zoho CRM, Sharpspring, PipelineDeals en Insightly. Per app is een artikel geschreven over hoe de integratie met Zapier in zijn werking gaat. In dit artikel staat Pipedrive centraal.

Aan de slag

1. Nadat je bent ingelogd in de LeadExpress applicatie klik je rechtsboven op je initialen
  2. Klik op Mijn profiel en scroll vervolgens op Integraties
  3. Ga vervolgens naar Pipedrive en klik op  Use this Zap

Stap 1: trigger

1. Je komt in een nieuw scherm terecht
  2. Heb je al een Zapier account? Log dan in
  3. Nog geen Zapier account? Maak dan eerst een account aan door jezelf te registreren
  4. Nadat je bent ingelogd, klik je onderaan het scherm op Create this Zap
  5. In het scherm dat nu volgt maak je een trigger aan door op de knop Continue te klikken
  6. Selecteer jouw LeadExpress account en klik altijd op de testknop om te kijken of de trigger werkt. De button veranderd in Success! Vergeet niet op Save + Continue te drukken.
    (Is dit niet het geval, neem dan even contact met ons op)
  1. Daaropvolgend dien je jouw eigen website in te voeren > continue
  2. Klik op Pull in samples
  3. Je krijgt nu verschillende opties te zien, weergegeven als Lead A, Lead B of Lead C. Klik één van deze opties aan en druk op Continue

Stap 2: Pipedrive action

1. In deze stap wordt Zapier gekoppeld aan Pipedrive. Klik op Connect an Account
  2. Je API Token is vereist. Deze is terug te vinden in Pipedrive onder Settings > Personal > API
  3. Kopieer de API Token en plak dit in de balk
  4. Druk nu wederom op de testknop
  5. Nu kom je op de pagina genaamd Setup Preview. Hier stel je de informatie in die je terug wil zien in Pipedrive. Denk hierbij aan bedrijfsnaam, email, adres etc.
  6. Klik op  Show advanced options om meer opties toe te voegen
  7. Vervolgens klik je op Continue en kom je terecht in het scherm genaamd Send Test Organization to Pipedrive. Klik op Send Test to Pipedrive
  8. Klik op Finish. In het scherm dat nu volgt zet je jouw Zap nog even aan door de Switch op 'on' te zetten. In Pipedrive  is de testorganisatie nu terug te vinden.

Vanaf nu is LeadExpress via Zapier gekoppeld aan Pipedrive en worden één of meerdere taken geautomatiseerd. Hoe fijn is het dat je nu tijd overhoudt om andere zaken te regelen!