Per Lead kun je taken aanmaken die direct in je kalender verschijnen. Kies je ervoor om jouw LeadExpress kalender te koppelen aan jouw persoonlijke agenda, dan zie je jouw taken ook in jouw persoonlijke agenda terug. Een aanrader! Want niks vervelenders dan erachter komen dat je een dubbele afspraak hebt gemaakt en je die leuke privé afspraak daardoor helaas moet verzetten. Lees hier meer over het koppelen van jouw LeadExpress kalender aan jouw persoonlijke agenda.

Maar terug naar het onderwerp van dit artikel: het aanmaken van taken in LeadExpress. Taken maak je bijvoorbeeld aan wanneer je een eerste contactmoment gepland hebt staan, wanneer je een Lead moet terug bellen of wanneer je een fysieke afspraak hebt etc. Volg de onderstaande stappen om een taak aan te maken:

• Ga naar de Leadinbox;
  • Klik op de betreffende Lead waar je een taak voor wilt aanmaken;
  • Je bent nu op de pagina met informatie over de Lead. Hier staat ook het kopje ‘Taken’. Klik hierop;
  • Op het moment dat er al taken voor deze Lead zijn aangemaakt, bijvoorbeeld door een collega, komen deze taken nu in beeld. Zo niet, dan blijft het scherm vanzelfsprekend leeg;
  • Klik op ‘Taak toevoegen’ om een nieuwe taak aan te maken.

Let goed op dat onderstaande velden volledig zijn ingevuld:

• Taak: vul hier de naam in van het bedrijf + de taak die je moet uitvoeren, bijvoorbeeld Bedrijf X terugbellen;
  • Omschrijving: een korte beschrijving van de taak, zoals: terugbelafspraak n.a.v. contact op 19 september jl.;
  • Taak behoort tot: welke collega gaat deze taak op zich nemen? Vul hier de naam van die collega in;
  • Taak begint: op welke dag en welk tijdstip gaat de taak van start? Vul eerst de datum in op deze manier: JJJJ-MM-DD voeg daarna de tijd toe, bijvoorbeeld 12:00;
  • Taak eindigt: vul hier op eenzelfde manier de dag en het tijdstip in waarop de taak eindigt;
  • Taak type: om welke type taak gaat het? Bijvoorbeeld een terugbelafspraak of een fysieke afspraak? De taak types beheer je zelf via de knop ‘Beheren’. Klik je hierop dan kun je via de knop ‘Taaktype toevoegen’ taken toevoegen. Wil je taken verwijderen dan klik je op het prullenbakje achter de taak;
  • Zijn alle velden ingevuld? Klik dan op ‘opslaan’. De taak is nu zichtbaar bij de specifieke Lead onder het kopje ‘Taken’ en in de LeadExpress kalender.

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een berichtje via het chat-widget venster rechtsonder.