Je hebt een marketingcampagne opgezet en bent erg benieuwd of deze campagne ook effectief is. Met andere woorden: zorgt de marketingcampagne voor meer traffic naar jouw website? Om dit te achterhalen voeg je in LeadExpress een campagne toe. Hiermee wordt een unieke URL gecreëerd, waardoor het inzichtelijk wordt of de website bezoekers via jouw marketingcampagne op jouw website terecht zijn gekomen. Snel aan de bak dus!
Wil je trouwens meer weten over het meten van het succes van jouw marketingcampagne? Klik dan hier.

Het toevoegen van een campagne
Wanneer je bent ingelogd zie je in het linker menu het kopje Campagnes staan. Klik je hier op dan kom je in het overzicht met alle toegevoegde campagnes terecht. Via de knop Campagne toevoegen kan je een nieuwe campagne aanmaken en wordt er automatisch een URL aangemaakt wanneer je de juiste informatie invult. Je hoeft dus niet handmatig UTM codes toe te voegen of gebruik te maken van een externe URL builder. Ideaal dus, een kind kan de was doen!

De campagne details
Vul de volgende informatie juist in om de campagne goed toe te voegen en een unieke URL te genereren.

• Website URL: vul hier de landingspagina in waar de bezoekers op uit moeten komen als zij op een bepaalde link of een advertentie klikken;
  • Verwijzer: verkeersbron/zoekmachine van de bezoeker. Denk hierbij onder andere aan Linkedin of Google;
  • Soort campagne: het gebruikte medium, bijvoorbeeld ‘banner’, ‘social’ of ‘cpc’ (voor betaalde advertenties);
  • Campagne naam: vul indien van toepassing een campagnenaam in, bijvoorbeeld ‘kortingsactie’;
  • Campagne term: het gebruikte zoekwoord indien van toepassing. Doorgaans gebruikt voor betaald zoekverkeer via zoekmachines;
  • Campagne inhoud: deze gebruik je om advertenties concreet te maken / te differentiëren.

Zodra je alle velden goed hebt ingevuld, klik je op opslaan. Er wordt nu automatisch een campagne URL voor je gegenereerd, welke onderaan in het scherm zichtbaar is geworden. Deze URL gebruik je vervolgens in je externe campagne. Dit doe je door eenvoudigweg de URL te kopiëren met de ‘Kopieer URL’ knop.

Campagnes aanpassen doe je overigens door op de actieknop achter de specifieke campagne te klikken. Een campagne verwijder je door op het prullenbakje achter de campagne te klikken.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Stuur ons gerust een berichtje via het chat-widget rechtsonder!